LEDELSESSYSTEMER.DK
- FORUM OM LEDELSE OG SYSTEMER
QHSE i skøn forening

Først hed det Q, så kom E, så OHS, så CSR ...

Systemer | Artikel | 05-11-2012

Af: Erik Nielsen  |  Andre tags: Kvalitet, Miljø, OHS, CSR, Forandring

Hvem har egentlig overblikket over virksomhedens integrerede ledelsessystemer?
Den ISO 9001 certificering, der i "gamle dage" var banebrydende, er i dag blevet til en grundforudsætning i mange brancher. Platformen - ledelsessystemet - har udviklet sig og skal omfatte Q, E, HS, CSR m.v.. Det skal være parallelt med - og integreret i - virksomhedens ledelseskultur, processer og redskaber. Alt dette stiller krav til viden og kompetencer, et godt netværk, de rette leverandører og kurser m.v. Her på LEDELSESSYSTEMER.DK får du let adgang til det hele!

Alle ledelsessystemer står på skuldrene af det, det hele startede med, nemlig det gode gamle kvalitetsstyringssystem.

Moderen til alle ledelsessystemer må nu dele pladsen med alle de nye discipliner og finde sig i, blot at være et bogstav i en forkortelse for et integreret system for ledelse af "alt muligt", som chefen ønsker systematisk styr på. Et integreret QEHS-risk management-conformity-ledelsessystem.

Hvis vi, der arbejder med disse ting, skulle skrive vore jobtitler fuldt ud, så fik vi brug for skriftruller i stedet for visitkort. Når det er sagt, så er det svært at finde andre argumenter for, hvorfor de forskellige  ledelsessystemer ikke skulle ses under ét.

Med de mange ting at holde styr på, skærpes også kompetencekravene til os, der skal drive ledelsessystemerne og levere arbejdsindsatsen. Vi skal holde overblikket over krav fra mange forskellige interessenter og få det hele til at gå op i en højere enhed - og helst i et integreret ledelsessystem.

Det er ikke uden grund, der er et omfattende udbud af informationskilder, netværk, kurser og rådgivere samt mange begivenheder og en vis udskiftning af ansatte inden for disse discipliner. Jeg har ofte tænkt, at nogen burde gøre en indsats for at samle viden og inspiration om alt det her, på ét sted, så det var til at finde rundt i.

Undervejs har jeg selv bl.a. brugt Linkedin, hvor der er mange grupper, som giver drypvise informationer - men disse fora er oftest fokuseret på et eller nogle få områder. Jeg har også rendt sammen med interessefæller i netværksgrupper, hvor vi har givet og taget råd om mange ting.

Ingen af disse kilder til viden og inspiration skal på nogen måde ringeagtes - tvært imod - men der mangler ligesom et samlingspunkt, hvor det er muligt at finde den væsentligste information om det hele.

LEDELSESSYSTEMER.DK er dette samlingspunkt - og den, der kom til at gøre noget ved sagen blev altså mig. Og dig, hvis du vil bidrage med indhold, som vore mange kolleger kunne drage nytte af. Du er nemlig mere end velkommen til at fortælle den gode historie og være med til at gøre dette sted til en god brugerdrevet informationskilde!

Ud over at få viden og inspiration, kan du også finde frem til professionelle udbydere af rådgivning, kurser, netværk, udstyr m.v., i nogle let overskuelige kataloger - og desuden få et overblik over relevante jobs og events. Vi har samlet og organiseret det hele i tværgående tema-/kompetencekategorier, så det er logisk og ensartet at finde rundt.

Det er mit håb for dig, der bruger LEDELSESSYSTEMER.DK, at ovennævnte formål opfyldes. Hvis du synes det ikke helt når i mål, så fortæl det til os, i stedet at forlade os! Vi er selvsagt tilhængere af begreber som voice of the customer, løbende forbedringer og alt det der kvalitetsnørderi ;-) ...

Portalens succes afhænger af, at der både er læsere og skribenter, brugere og annoncører. Vi er underlagt helt almindelige bruger- og markedsmekanismer - og jeg håber meget på en god start, selv om portalens indhold i sagens natur vil være sparsomt i begyndelsen. Men det kan du jo selv være med til, at gøre noget ved!

Jeg opfordrer til, at du abonnerer på vort nyhedsbrev, bidrager med indhold, melder dig ind i vores Linkedin- og netværksgrupper samt bruger både informationer og kataloger til at finde den viden og de ressourcer du har brug for, i dit arbejde med at udvikle og drive din virksomheds integrerede ledelsessystemer, forandringer, forbedringer m.v..

Erik Nielsen, LEDELSESSYSTEMER.DK

Venligste hilsner,
Erik Nielsen
LEDELSESSYSTEMER.DK


 

Kilde: Erik Nielsen, Ledelsessystemer.dk

Tilbage  |  Top

Senest opdateret 23-11-2014