LEDELSESSYSTEMER.DK
- FORUM OM LEDELSE OG SYSTEMER
Forandrings-nissen: Vil du vinde, når vinden vender?

Forandrings-nissen: Vil du vinde, når vinden vender?

Forandring | Artikel | 21-12-2012

Af: Erik Nielsen  |  Andre tags: Lean, Ledelse, Systemer

Forandrings-nissen minder os bl.a. om, at nogle vinder og andre ikke vinder, når vinden vender. Han fortæller også, hvad krise egentlig betyder og at vi skal have JA-hatten på, når vi skal navigere i den foranderlige verden i 2013 ...

Hvad kommer 2012 til at få som efterskrift?
Der vil sikkert blive skrevet klummer og holdt Nytårstaler med et snært af sarkasme om 2012. Om året, hvor regeringens ambitioner ikke kunne bære og hvor Danske Bank i 11. time sagde undskyld for sin medvirken til forstærkning af krisen! Man kan være glad for regeringen eller sin bank - eller man kan være det modsatte - og så er der jo lagt i kakkelovnen til en dyb og klog diskussion hen over juleanden, rødvinen og nytårs-champagnen ...

Det kunne også handle om, at rationalisering igen fik en bitter eftersmag, fordi der mange steder ikke har været brug for helt så mange mennesker til at producere varerne - og at effektivisering derfor er blevet lig med afskedigelser.

Uanset retning, så har det - igen - været et år med banebrydende forandringer i mange virksomheder. Og krise, det er jo blot det græske udtryk for en problematisk forandringssituation forbundet med et vendepunkt.

Med det i mente, behøver den - i medierne alt for godt markedsførte - krise ikke nødvendigvis være dårlig på den lange bane.

Det kan virke hult for dem der ikke længere har et job, har mistet deres virksomhed, er gået ned i løn eller på anden vis har mærket de mange indviklede og sammenhængende konsekvenser af det, vi kalder krisen. Hult, at jeg og andre kan sidde og skrive artikler eller stå og holde skåltaler den 31.12. efter kl. 18, når Dronningen har revset os.

Men jeg tillader mig nu (som sædvanligt) at tro på og regne med, at det nok skal gå alt sammen. For hvad nu, hvis vi alle lige pludselig gik rundt og tænkte det modsatte?

Nogle vinder og andre vinder ikke, når vinden vender! Men husk, at vinden ikke altid blæser i samme retning. Hvis vinden ikke ser ud til at være til din gunst, så må du selv være den første til foretage den nødvendige og kontrollerede vending forbundet med den problematiske forandringssituation, du befinder dig i.

Kunne nytårsforsættet derfor lyde sådan her; Tag hånd om din krise, hvis du har en. Ellers hjælp en ven, der har. Og hvis du kan, så brug din energi på at drage ekstra fordele af, at verden forandrer sig.

Ledere får også i 2013 brug for forandringseksperter, folk der ved noget om lean, forbedring, ledelse, systemer og har vigtige kompetencer om f.eks. de ledelsessystemer, som skal hjælpe virksomheden med at holde fast i den kontrollerede forandring, som resten af organisationen arbejder hårdt for at nå.

Således opløftet af Forandringsnissens råd, vil LEDELSESSYSTEMER.DK ønske dig og din virksomhed en Glædelig Jul og et Lykkebringende Nytår, hvor vi håber, du vil bruge vores tjeneste aktivt til at finde viden og inspiration, leverandører, kurser, netværk m.v. til dit arbejde med ledelse og systemer - og selvfølgelig deltage aktivt i vore netværk og debat på LinkedIn.


Erik Nielsen, LEDELSESSYSTEMER.DK

Venligste hilsner,
Erik Nielsen
LEDELSESSYSTEMER.DK
Hold dig opdateret med LEDELSESSYSTEMER.DK

Vi følger udviklingen indenfor ledelsessystemer og opfordrer dig til at abonnere på vort nyhedsbrev, så du kan få direkte besked om relevante nyheder, artikler, cases og værktøjer.

Start gerne en debat i vores åbne Linkedin-gruppe eller i dens emne-specifikke undergrupper.

Du er også altid velkommen til at sende indholdsbidrag i form af gode cases eller idéer om relevante debatemner til vores redaktion, så vi kan hjælpe med at sprede viden om hvad der rører sig, hvad best practice er mv..

 

Kilde: Erik Nielsen, LEDELSESSYSTEMER.DK

Tilbage  |  Top

Senest opdateret 23-11-2014